It`s Complicated – Capitolul 6


Bella

Canapeaua veche scartaia sub miscarile facute de Alice . Gesturile ei erau impartite in mod egal intre mainile ei , acestea azvarlindu-se in stanga si in dreapta cu miscari agere . Palmele stranse in pumni erau aruncati in lupta cuvintelor si a gesturilor . Priveam spre ea , incercand sa par atenta . Privirea ei era indreptata catre fata mea , asteptand cate un semn de la mine , primind doar aprobari scurte din cap . Stiam ca asta nu o multumeste , dar parea impacata cu faptul ca macar o priveam . Eram sigura ca nici ea nu intelegea ce voia sa-mi spuna , informatia o procesam amandoua in acelasi timp , nu Alice si apoi eu .
Alice se grabise la mine pentru a spune ceva important , oarecum stiam despre ce este vorba . Nu eram un mediu sau ceva de genul asta , doar ca expresia ei arata totul . Tot ce Alice spunea era un amestec de cuvinte si gesturi , care se luptau in procesarea informatiei . Un monolog complicat care includea ultimele aparitii in moda combinat cu grija oferita era tot ce am inteles pana acum . Nu acesta era subiectul , era doar o introducere marca Alice , care te facea sa zambesti , as putea spune ca linistea dinaintea furtunii , dar linistea si Alice . Greu .
Am ridicat privirea spre ea intreband-o :
-Alice , tu chiar ai venit aici pentru a spune ca vremea este rece?
-Nu …
Urechile ei au capatat o nuanta de rosu , privirea ei era indreptata in jos . Mi-am arcuit sprancenele spre ea , Alice aruncadu-mi o privire nevinovata .
-Despre ce este vorba?
O lunga pauza a urmat .
-Ea s-a intors…
Mana pe care o aveam pe bratul canapelei , ramase inerta , ochii mei cautau privirea lui Alice , ea evitand contactul . Privirea o aveam atintita asupra cheilor care se aflau pe masuta mica . I-am aruncat repede lui Alice o privire in semn de scuza si m-am ridicat pornind hotarata spre usa . Am simtit mana lui Alice inclestandu-se pe umarul , am reusit sa ma eliberez impotriva vointei ei . Am pescuit rapid geaca din piele din cuierul de langa usa , urmata de o Alice nervoasa .
-Bella nu poti merge acolo !
Am ignorat-o mergand si mai hotarata spre tenisi mei care se aflau pe hol . M-am aplecat tragand nervoasa de sireturile lor albe .
-Gandestete la asta , Bella . Nu poti merge acolo , nu acum …
-Oh ba pot, Alice ! Ea nu are dreptul de a se apropia de el , nu il v-a rani iar .
-Dar tu ai , tu ai dreptul ?
M-am intors prinvind-o socata pe Alice , stiam ca acceptase acea perioada , ma acceptase pe mine , le fel cum au facut-o aproape toti . Ochii lui Alice sclipeau , enervarea vizibila din ochii ei depasea limitele asteptarii mele . Mi-am agitat mainile spre ea , bratele mele intinzandu-se spre trupul subtire al prietenei mele . Alice s-a aplecat ajungand la acelasi nivel cu mine , bratele ei infasurandu-se in jurul meu .
Erau putine momentele cand eu imi aratam afectiunea fata de ea , iar acest lucru putea fi numit moment intim in hol . Am plans usor pe umarul ei ,ea m-a lasat nepasandu-i ca ii sifonez hainele de firma . Actionasem impulsiv , era o actiune de moment , nu-mi asumasem consecintele faptei mele . Pentru ce luptam…? De ce voiam sa ma razbun cand si eu procedasem la fel , il ranisem la fel cum a facut-o si ea .
Alice s-a desprins din imbratiseara mea , a dat din cap , nici ea nu se pricepea prea bine la asta . Am mimat un multumesc inclinandu-mi capul in directia ei , ea a tacut un timp .
-Cu placere … Eu o sa plec acum , Charlie cred ca ajunge in mai putin de doua ore . Schimba-ti hainele si aranjeaza-ti parul putin …
-Stiu ce sa fac Alice , nu mai am 5 ani .
-Mda . Eu am plecat .
Mi-a dat un sarut scurt pe obraz si a iesit pe usa cu atentie , parca incerca sa nu tulbure atmosfera aceasta creata . M-am ridicat si eu , mergand in sus spre camera mea . Am deschis usa incet , atentia mea era indreptata spre patul mic asezat paralel cu leaganul meu in care ma pierdeam atunci cand reciteam carti ale caror cuvinte le stiam la perfectie . Fata mea s-a crispat putin cand m-am asezat in vechiul leagan .
Mi-am analizat inca o data situatia . Eu stateam in calea fericirii lui , si acum , cand nu mai aveam nimic de spus inca faceam asta . Se presupunea ca intre mine si ea exista o alianta . Ha! De parca eu as incerca asta , de parca eu as avea aceleasi scopuri ca si ea . Acum depindea de ea … umbrele mari si gri acoperisera relatia noastra cand ea sosise . Tot ce facea acum era sa o ingroape mult mai adanc . Pasii facuti de mine erau numarati de ea atunci , toate miscarile gresite erau interpretate intr-un mod tragic , si totusi el continua sa accepte asta . In situatii diferite , multi pasi gresiti , multe vorbe aruncate la intamplare intr-un moment de furie , profitul ei in urma a toate lucrurile zacea intre noi la o distanta de aproape 1 km . Puterea ratiunii se risipise , lacrimile si suspinele infundate aveau un sfarsit , in care se regasea ea . O vedeam alergand dupa cele mai negre situatii , o vedeam asteptand fiecare greseala . Lupta continua intre noi . Victoria este oferita , nu castigata . Eu as continua sa lupt , dar ea s-ar folosi de armele cele mai josnice .
Decizia nu-mi apartinea , poate asta era ceea ce ma facea sa lupt cu inversunare . Daca Edward cadea , eu cadeam . Folosindu-se de puterea ei , Tanya revenise pentru a profita de situatia in care , niciodata nu ma gandeam ca ma voi regasi .

~ Partea a doua .

Edward

Pasi repezi , pasi domoli . Nebunia ma cuprindea auzind sunetul tocurilor pe asfaltul ingust din parc . Becurile palpaiau slab , umbrele ce se imbratisau in fata noastra iti dadeau o senzatie de neliniste . Parea un exemplu de urmat , plin de romantism , parul roscat flutura ametitor langa mine , privirea hotarata indreptata in fata nu parea deloc tematoare . Cu prezenta de langa mine nu reuseam sa ma obisnuiesc , fata mea era incordata , dar iertarea era astepteata prin cuvintele mele jalnice .
Blocul simplu , cu un etaj , se intrezarea in fata mea . Patru apartamente spatioase incadrate intr-o constructie veche , din care unul era al meu . Directia era clara pentru amandoi , esuasem imediat in planul meu de a fugi . Stiam ca nu ma opreste ceva anume , Tanya nu , cu siguranta . Eu fugeam , ea ramanea , dar era doar repetitie aiurea , unde voiam pana la urma sa fug ?
Tocurile ei au inceput sa protesteze cand asfaltul drept a fost inlocuit cu pietrisul de pe aleea blocului . Am inaintat spre usa metalica , zgomotul cheilor facut in incercarea de a mai ameliora din tensiunea produsa . Cheia s-a invartit de doua ori in broasca , clinchetul anuntandu-ma ca intrarea a fost permisa . Am urcat pe scarile vechi din piatra , imaginea veche a blocului pastrandu-se si la interior . Doua usi , una metalica alta de lemn au aparut in fata mea . Murmurand lucruri nestiute am repetata procedeul … usa deschizandu-se , de data asta cu mai multa teroare .
Trecand pragul , am cautat intrerupatorul pentru a aprinde lumina , in schimb doua brate mi-au incojurat mijlocul . Am inghetat sub atingerea dura sub forma de imbratisare , ramanand in aceasta pozitie am asteptat … Buzele ei imi mangaiau gatul , trasand linii in sus si jos . Si-a apropiat buzele de urechea mea :
-Incerci sa … faci pe victima ?
Respiratia rece m-a bulversat , intrebarea m-a facut sa ranjesc .
-Incerc sa scap , credeam ca ai observat .
A tacut o clipa , stransoarea bratelor ei s-a slabit , dandu-mi drumul .
-Asta doar daca vrei sa ma mai vezi … inca ma iubesti .
O constatare ca asta a cazut asupra mea ca si meteoritul deasupra pamantului . Aveam impresia ca vocea mea dispare , inlocuita de un marait la adresa ei . Am preferat sa rad slab , dandu-mi ochi peste cap .
-Sigur , vii dupa doi ani cu asemenea afirmatii , inchizi ochii cu nepasare , arunci ultima clipa de luciditate ca pe un gunoi .
-Pot face asta .
Am anticipat asta , curajul era mereu punctul ei forte .
-Faci asta !
-Cred ca o fac …
Felul calm in care-mi vorbea ma facea sa vreau sa plec , sa alerg nesanatos de departe . Am intrebat-o cu o voce slabita :
-Ai venit aici pentru a spune asta , ca ti-a fost dor de mine ,inca ma iubesti?
-Am venit aici pentru mine , pentru a-mi aminti cine am fost si pentru ce am luptat …
Privirea mea era lasata in jos , parul roscat care imi atingea umarul ma incomoda . Raspunsurile Tanyei erau mereu inteligente .
– Nu ai luptat corect … te-am iertat de ceva vreme , Tanya .
– Nu puteam lupta corect cu cineva care te iubea cu adevarat , ea erai tu , luptand cu ea aveam impresia ca lupt cu tine , ma lupt cu tine pentru tine , ilogic .
Asemanari existau oriunde , dar cat de adevarate erau in propozitia ei ? M-am desprins din imbratisarea fortata si rece , raspunzadu-i clar :
– Felicitari , ai invins !
– Niciodata , niciodata nu o sa inving . O iubesti .
Am inchis ochii , pulsul meu s-a accelerat , ma pregateam mintal pentru o noua respingere a afirmatiei des intalnite in ultimul timp .
– Pregateste-ti armele , sunt hotorat sa n-o mai fac !

A/N : Ta-da ! Partea a doua este aici . Multumesc tuturor celor care au comentat si au votat stelutele , eu nu ma supar pentru comentariile scazute , scoala si problemele personale , inteleg . Multumesc pentru sustinere !
Hugs >:D<
Cata .

13 comentarii (+add yours?)

  1. lelkem
    sept. 25, 2010 @ 18:55:03

    Foarte frumos 😀
    As vrea sa aflu motivele pentru care s-au despartit si am impresia ca aceasta Tanya are legatura cu suferinta lor 😐
    Mi-a placut mult, sper sa postezi a doua parte in curand.
    Spor la scoala si la scris. xoxo

    Răspunde

  2. Deny
    sept. 25, 2010 @ 20:20:10

    Tanyaaa!

    De aia s – au despărţit ei. A zis mai sus. A profitat de erorile făcute. Mrrrr.

    Ufff… it’ s complicated. 😐

    😡

    Răspunde

    • Catalina
      sept. 25, 2010 @ 21:34:24

      Comportamentul pe care Tanya il are este unul dintre motive . Motivele sunt mai multe , stii acum ar urma replica citeste si o sa aflii , dar prefer sa zic: daca o sa ai o stare naspa mai bine nu citi , cred ca vei rezista si fara sa afli . Mesaj pesimist ! Nu conteaza , oricum asta voiam sa-ti spun , sa va spun.

      Răspunde

  3. Dyana
    sept. 30, 2010 @ 13:46:04

    In sfarsit las si eu comentariu … Can’t believe it ! :)) Am citit capitolul de multisor , doar ca pur si simplu nu imi puteam misca degetele pe tastatura :-?? , in ultimul timp am o problema cu datul comentariilor :|.
    Acum capitolul … sau aceasta parte mai exact 🙂 . A fost frumoasa cu accente de pesimista si mie mi-a placut foarte mult :X .
    Punctul culminant a gravitat in jurul acestor doua fraze : „-Oh ba pot, Alice ! Ea nu are dreptul de a se apropia de el , nu il v-a rani iar .
    -Dar tu ai , tu ai dreptul ?” :X . Si sunt curioasa ce mai poate proiecta mintisoara aceea a ta , avand in vedere situatie complicata in care se afla personajele .
    Nu pot intra acum in strafunduri mai profunde , pur si simplu nu pot , imi pare foarte rau , dar am o stare de spirit you know how 😀 . Sunt in momentul acela cand „nu sunt in apele mele” si tu sti cum sunt eu atunci :)) . Si chiar simteam nevoia sa las un comentariu 😀 .

    Kisses !!!
    Dyana :*>:D<

    Răspunde

  4. Deny
    oct. 02, 2010 @ 19:08:46

    Ce?! 😦
    ” – Pregăteşte – ţi armele! Sunt hotărât să n – o mai fac.” Ce, din nou?
    Adică, el pur şi simplu cade în mrejele ei, fără ca nici măcar, de data asta să fi făcut Tanya ceva?
    Doamne! Renunţă atââât de uşor la iubirea pentru Bella?! N – aş prea crede. 😐
    Până şi Tanya a zis că iubirea ei pentru el e reală şi că el însuşi o iubeşte pe ea.
    Să – şi pregătească armele?! Adică, dacă – i convine îndeajuns demult, va ceda?!
    Greu de crezut. 😐

    Frumos. 😡

    Răspunde

  5. andravrabie
    oct. 06, 2010 @ 08:16:23

    cap este superb si yo din pacate l-am citit cam tarziu numai ca cu scoala ast insuportabila nu prea mai am timp de nimic
    de ce tanya a intrat intre ei si ce le-a facut?
    spor la nextul multa inspirati si succes la scoala
    kisess and hugs!

    Răspunde

  6. BibbyEllen
    oct. 16, 2010 @ 19:50:57

    Tanya, Tanyaaa… Îmi place că a apărut, totuşi. Pentru că e chiar o bilă magnetică ce se joacă cu metalele din jurul ei, Edward şi ceilalţi.
    Deci Edward are de gând să rămână cu ea? Asta o să fie preaaa interesant! :X
    Super capitol! :*

    Răspunde

  7. martyxx
    oct. 24, 2010 @ 12:41:10

    Off! Abia astept sa aflu` de ce s`au despartit, dar sunt sigura ca Tanya e de vina. Mi`a placut replica acida pe care i`a dat`o Alice, Bellei. Imi pare rau ca s`au despartit, vreau din nou sa`i vad fericiti:(.

    Răspunde

  8. aly
    dec. 20, 2010 @ 20:21:33

    ff tare …st curioasa de razboiu kare o sa fie ..
    tanya-bella ..sper s fie un razboi =))
    :)):))
    :*:*
    dar vreau s fie iar impreuna …fie inainte putina lupta ..
    k sa merite mai mult :X

    Răspunde

  9. aly
    dec. 20, 2010 @ 20:22:55

    deci ador ultima fraza …
    ” -Pregateste-ti armele , sunt hotorat sa n-o mai fac ! ”
    e bestiala
    :X:X
    :*:*
    spor la scris
    next chapter :X:X

    Răspunde

  10. aly
    dec. 20, 2010 @ 20:26:16

    ee f bn ce i- a zis si alice bellei …
    si avea dreptate …
    :D:D
    st de accord k ea …:)):))
    deci ,spor la la trb in continuare ..ti am mai sp odata
    haha
    xoxo :X:*:*

    Răspunde

  11. deutsa
    dec. 28, 2010 @ 22:25:31

    superb:X sincer:x abia astept continuarea:X

    Răspunde

  12. aly
    ian. 05, 2011 @ 20:57:36

    dar knd mai continui ???
    :*:*:*
    pupici

    Răspunde

Lasă un comentariu